Projecten

Le Woef Patrol

’Daar lig je, angstig en onzeker verstopt in een hoekje van de tuin. Vast aan een korte, ijzeren ketting. Zo strak dat we hem amper los krijgen. Jouw huis bestaat uit slechts een steen met daarover 2-3 losse planken. Het zou de zon, de regen en de storm tegen moeten houden. Onmogelijk! Een lege afgeknipte fles staat naast je, maar nergens water. En dat in die extreme hitte!’

Je wist je geen houding te geven, dus begon je wat te blaffen. Het duurde even, maar toen had je door dat wij er voor jou waren. Om je te knuffelen en mee te nemen naar de Center of Hope. Voor je sterilisatie en eventuele andere zorg. Nou, die blijkt ook nodig! Je hebt last van bloedarmoede, net als heel veel hondjes nu. Vanwege het teken seizoen. Je hebt bloedtransfusie nodig en een warme plek om te slapen’’

Het is afschuwelijk, hartverscheurend en onbegrijpelijk!

Je zou ze allemaal willen redden, willen stelen, willen meenemen en een beter leven geven! Maar weet je, daar gaan we het probleem niet mee oplossen. Want voor je het weet, ligt er weer een andere hond aan diezelfde ketting….

Voor ons is dit zo onwerkelijk, maar de mensen daar weten niet beter. Ze wonen zelf in een huis, voor zover je het een huis kunt noemen,  zonder ramen en met een laken als voordeur en een tuin zonder omheining.

Het mag geen reden zijn om zo met je dier om te gaan, maar wellicht begrijpen jullie dan waarom het zo moeilijk is om dit soort mensen te overtuigen het diervriendelijker te doen….

Daarom zijn wij in 2022 gestart met een nieuw project: Le Woef Patrol

Met dit project gaan wij patrouilleren op straat, bij de mensen thuis langs, worden er voorlichtingen gegeven en willen wij medische zorg bieden. Niet te vergeten proberen wij het leven van zo veel mogelijk kettinghonden te verbeteren. In de afgelopen jaren hebben wij hierdoor al tientallen honden van de ketting gered. Onze missie is dat dit op een dag eindelijk bij wet verboden wordt. Tot die tijd streven wij ernaar om hier stapsgewijs al aan te werken.

Hokken Project

Met grote regelmaat gaan wij naar Roemenië en worden telkens geconfronteerd met de erbarmelijke leefomstandigheden in de asielen. Hiervoor zijn wij in 2017 ons eerste hokken project begonnen. Dit is ontstaan nadat wij zagen dat sommige dieren gewoon zonder schaduw of nog erger in de sneeuw moesten slapen.

Inmiddels is dit een jaarlijks terugkerend project. Zo worden er ieder jaar (met name voor de winter) zoveel mogelijk nieuwe hondenhokken gebouwd. In de zomer van 2022 is dit project zelfs grotendeels gefinancierd door Bouwbedrijf Reuvers, dat voor ons alle materialen voor de bouw heeft gesponsord.

Met ons team, vergezeld door onze sterke mannen, vlogen wij erheen om tientallen nieuwe hondenhokken te bouwen en in de verf te zetten. Het resultaat heeft ons zo verrast, dat wij voornemens zijn om dit de komende tijd uit te breiden en wellicht ook op andere locaties uit te gaan voeren.

Want let wel, wij kunnen helaas niet iedere hond uit het asiel weghalen, maar wij kunnen op z’n minst zorgen voor een prettigere leefomgeving. 

Tevens vinden wij het belangrijk om (zover mogelijk) een positieve sfeer voor de verzorgers te creëren. 

Hope on the Road: Spay on Sight

Dit wordt ons nieuwste project. Iets waar wij al heel lang naar uitkijken en aan werken. Wij gaan namelijk met de dierenambulance naar de meest armoedige dorpen om daar zo veel mogelijk dieren te steriliseren. Dit project zal in eerste instantie plaatsvinden in een dorpje Sohatu in Roemenië.

In samenwerking met dierenartsen van de Center of Hope, vrijwilligers en een aantal van ons Le Woef team zullen wij hier in twee dagen tijd zoveel mogelijk medische zorg verlenen. Dankzij de dierenambulance zijn wij in de gelegenheid om de dieren op locatie te steriliseren. Gevolgd door de Spay Shuttle die indien nodig dieren kan vervoeren naar het Center of Hope, om nog grotere aantallen te steriliseren.

Tegelijkertijd proberen wij zo veel mogelijk honden te ontwormen, tegen teken en vlooien te behandelen en mensen uitleg te geven hoe en waar ze op moeten letten. Door deze diensten gratis aan te bieden, hopen wij dat men sneller hulp zal inschakelen, zodra dit echt nodig is. 

Met deze actie hopen wij zo veel mogelijk levens te redden, maar ook bewustwording te creëren dat men meer zorg draagt voor de dieren. Helaas betreft dit een omgeving waar de mensen zo ontzettend arm zijn, dat ze de kosten hoe dan ook nooit kunnen betalen. Eén van de voornaamste redenen en oorzaken van dit grote zwerfdierenprobleem. 

Gelukkig zijn wij omringd door mensen die in ons nodige werk geloven en hieraan willen bijdragen. Op die manier kunnen wij toch weer een beetje verschil maken.

Stefan en zijn "Thuis"!

Een man die zich dag en nacht inzet om duizenden dierenlevens te redden, mag op z’n minst zelf ook goed verzorgd worden.

Toen Stefan in 2012 eindelijk een asiel kon opbouwen, begon dit met slechts een open veld en een aantal hokken en kennels. Door de jaren heen werd hier natuurlijk steeds meer bijgebouwd. Het aantal honden werd in een korte tijd al gauw groter en dus was er meer ruimte nodig. Voor 8 jaar heeft Stefan in een caravan moeten leven, op het terrein zelf. Hij had alleen maar koud water en kon niet eens een warme douche nemen.

Voor ons reden om daar eindelijk een einde aan te maken! Een kostbaar project en helaas betreft het agrarische grond, waardoor wij niet in staat zijn er een huis te bouwen. Maar met behulp van heel veel betrokken volgers en donateurs is het ons toch gelukt om in 2020 een dubbele wooncontainer voor hem te plaatsen. Voorzien van warm, stromend water en verwarming! Na al die jaren kan Stefan eindelijk weer normaal douchen, slapen en zichzelf opwarmen. 

Homeless Animal Project

Dit project is ontstaan sinds de Center of Hope werd opgericht in 2017.

Een dierenkliniek die zich met hart en ziel inzet tegen het dierenleed. Hiermee is de mogelijkheid gecreëerd om niet alleen ”huis”honden te helpen, maar ook degenen die moeten leven op straat. Het doel van dit project is om zo veel mogelijk dieren te voorzien van elke vorm van medische zorg die nodig is. Denk hierbij aan botbreuken, ontstekingen, amputaties en tal van ziektes.

Het merendeel van de dieren die hier binnengebracht worden, hebben geen eigenaar die zich over hen ontfermt. Er is daarom ook niemand die de medische kosten kan dekken. Om toch de nodige zorg te kunnen bieden is dit project met veel succes opgezet. Met behulp van inzamelingsacties en donaties kunnen wij deze dieren toch weer oplappen en zorgen voor een betere toekomst. Inmiddels zijn er al honderden dieren opgenomen.