Mijn naam is Chabeli Kotte – van de Bunt, samen met mijn partner, Maurice Kotte en onze 5 honden zijn wij het gezicht achter Stichting Le Woef.

Vanaf mijn vroege jeugd ben ik al enorm gefascineerd door honden.
Dit is begonnen nadat mijn tante mij al op jonge leeftijd kennis liet maken met honden in het asiel.
Ondanks de impact die dit op mij had, zag ik dat je hierin een verschil kunt maken.
Eenmaal op eigen benen was de behoefte aan een vierpotige vriend nog groter.
Aangekomen bij het asiel zat Mike, een 8 jaar oude Rottweiler, als het ware al op mij te wachten.

Het verdriet was groot toen bleek dat hij net voor mijn neus door een ander was gereserveerd. Toch wist ik dat wij voor elkaar bestemd waren. Mijn gevoel werd bewaarheid, want Mike werd wederom terug naar het asiel gebracht. Ik kon mijn grote liefde toch nog mee naar huis nemen.

Mike werd de reden dat ik stopte met mijn toenmalige studie en mij ging storten op de opleiding gedragstherapie. Helaas is Mike inmiddels overleden, maar hij heeft mij de kracht gegeven om zoveel mogelijk honden te helpen waar mogelijk!

Sindsdien staat de hond centraal in mijn leven en word ik omringd door een roedel geredde viervoeters! Inmiddels 10 jaar verder,  runnen wij fantastische projecten met Stichting Le Woef.

Stichting Le Woef richt zich op kansarme honden, over de hele wereld. Waaronder met name in Roemenië. Wij streven ernaar zoveel mogelijk honden een fijn ‘tweede leven’  te geven! Door middel van opvang, herplaatsing, training, acties en donaties proberen wij dit te realiseren.

Uiteraard kunnen wij dit niet alleen. Daarom vragen wij jullie om ons te helpen!

Onze visie.

Iedere dag worden wij geconfronteerd met foto’s en filmpjes van de meest hartverscheurende situaties. Misschien herken je het wel?

Wist je dat er in Nederland per jaar meer dan 12.000 honden naar het asiel worden gebracht? Omdat de ‘baasjes’ er niet meer voor kunnen of willen zorgen.  Dit terwijl er ieder jaar 120.000 niet geregistreerde pups worden verhandeld door illegale broodfokkers.

Dan hebben we het nog niet eens over de Buitenlandse asielen gehad. Hier zijn de omstandigheden helemaal bar en boos.  Helaas is er maar 1 manier om dit probleem tegen te gaan en dat is steriliseren/castreren en ophouden met onnodig honden fokken.  Gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om een hond te adopteren! Hier zijn wij natuurlijk heel blij mee, want hoe fijn is het om een kansarme hond een verdiende 2e kans te geven.

Wij vinden het belangrijk dat men bewust wordt van wat voor dierenleed zich in de wereld afspeelt. En waarom wij hier, waar mogelijk zo graag iets in willen betekenen. Wij zetten ons voornamelijk in voor honden in het buitenland en zijn vooral actief in Roemenië.

Hier proberen wij met name de hondenpopulatie te verkleinen. Met een fantastisch team van dierenartsen, medewerkers en vrijwilligers proberen we iedere dag zoveel mogelijk honden van de straat te vangen. Deze worden dan stuk voor stuk gecastreerd of gesteriliseerd. Uiteraard krijgen ze, indien nodig ook verdere medische behandelingen.

Het overschat aan honden in Roemenië wordt vooral veroorzaakt door de bevolking zelf. Het hebben van een hond daar is niet te vergelijken met een huishond zoals wij die hebben. Het merendeel leeft op straat en de honden die wel een baas hebben leven vaak op of rondom het erf. Zolang deze honden niet gesteriliseerd zijn, kunnen ze dus voortdurend blijven voortplanten. En daar willen wij het verschil in maken d.m.v sterilisatiecampagnes, het bieden van medische zorg en educatie!

Naast de zwerfdieren op straat, zitten de meeste asielen daar bomvol met honden. Het merendeel is heel sociaal, maar slechts alleen dromen over een beter hondenleven. Desondanks proberen wij zoveel mogelijk sociale, plaatsbare honden naar Nederland te laten komen, om ze toch die ’tweede kans’ te geven!

Nou komt vaak de vraag; is het niet dweilen met de kraan open?
Ons antwoord luidt ja en nee.

Natuurlijk word je er soms moedeloos van als blijkt hoe veel er nog moet gebeuren. Maar is dat dan een reden om het niet te doen? Wij hebben in de afgelopen 1.5 jaar niet alleen 350 Chien de la Rue honden opgevangen en herplaatst, maar ook zijn er in diezelfde tijd honderden tot duizenden honden gesteriliseerd!

En dat is eigenlijk de enige oplossing!

STERILISEREN & CASTEREN!

Iedereen is het er over eens dat steriliseren van zwerf- en huisdieren het meest effectief is voor een constructieve aanpak van het zwerfdierenleed in Roemenië. Een niet gesteriliseerd dier en haar jongen kunnen samen honderden tot duizenden nakomelingen produceren. Door een dier te steriliseren kun je dus duizenden dieren redden, simpelweg door ze niet geboren te laten worden. Minder nieuwe dieren betekent ook dat er meer aandacht, hulp en onderdak geboden kan worden aan de dieren die er al zijn!

Hoe meer honden er steriel gemaakt worden, hoe minder ongewenste kleintjes er worden geboren! En dat is ons streven!

Chien de la Rue:

Wij realiseren ons, dat we niet alle kansarme honden in het buitenland kunnen redden. Toch zijn er zo veel leuke honden in Roemenië, dat wij het stigma van ‘de straathond’ om willen buigen naar iets heel positiefs. Wij hebben in de afgelopen jaren zoveel honden een tweede kans kunnen geven en gezinnen dolgelukkig mogen maken met vele super leuke, sociale en lieve honden, dat wij niet meer spreken van een ‘straathond’, maar van een ‘Chien de la Rue’. Kijk voor meer informatie op www.chiendelarue.nl

Hondenresort Le Woef:

Chabeli heeft eerst individueel jarenlang ervaring opgedaan bij o.a. hondenuitlaat services, kleinschalige hondenopvang en hondenasielen en is afgestudeerd als Kynologisch Instructeur met specialiteit ‘gedragstherapie’. Daarnaast volgt zij nog met grote regelmaat hondenworkshops. Inmiddels  kan Chabeli zich deskundig en zeer gepassioneerd hondenliefhebber noemen.

In 2014 heeft Chabeli, samen met haar vriend Maurice Kotte na een jaar van intensieve opbouw de mooiste plek voor iedere viervoeter gerealiseerd, namelijk Hondenresort Le Woef.

Met veel enthousiasme en liefde werken zij met dagelijkse gasten. Daarnaast is Chabeli erg actief in het geven van trainingen, workshops en gedragstherapie.“Het is een genot om te zien dat honden een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen het gezin”!  Daarom willen zij voor iedere hond de meest ideale hondenopvang creëren.

chab_overons_webHondenopvang.nl

Via hondenopvang.nl willen wij u graag begeleiden in het vinden van een gekwalificeerde liefdevolle hondenverzorger voor uw hond. Door gebruik te maken van het netwerk van Hondenopvang.nl, kiest u voor de beste Hondenverzorger en steunt tegelijkertijd kansarme honden in binnen- en buitenland. Hondenopvang is een non-profit initiatief en actief donateur van Stichting Le Woef.

Alle hondenverzorgers uit ons netwerk hebben wij zelf geselecteerd en hebben voldoende  kennis en ervaring. Wij zijn ervan overtuigd dat uw trouwe viervoeter bij hun in zeer goede handen is. Graag nodigen wij u uit om hierover meer te lezen op www.hondenopvang.nl