Onze Missie

Stop Dierenleed

Bewustwording en preventie

Wij vinden het vooral belangrijk dat men zich bewust wordt van wat voor dierenleed zich in de wereld afspeelt. En waarom wij hier, waar mogelijk, zo graag iets in willen betekenen. Wij zetten ons voornamelijk in voor honden in het buitenland en zijn vooral actief in Roemenië en Spanje. Hier proberen wij met name de hondenpopulatie te verkleinen. 

Met een fantastisch team van dierenartsen, medewerkers en vrijwilligers proberen we iedere dag zoveel mogelijk honden van de straat te vangen. Deze worden dan stuk voor stuk gecastreerd of gesteriliseerd. Uiteraard krijgen ze, indien nodig, ook verdere medische behandelingen. 

Het overschot aan honden in landen als Roemenië wordt vooral veroorzaakt door de bevolking zelf. Het hebben van een hond daar is niet te vergelijken met een huishond zoals wij die hebben. Het merendeel leeft op straat en de honden die wel een “baas” hebben leven vaak op of rondom het erf. Zolang deze honden niet gesteriliseerd zijn, kunnen ze dus voortdurend blijven voortplanten. 

Verschil maken

Onze missie is om daar zo veel mogelijk een verschil in te maken, d.m.v. sterilisatiecampagnes, het bieden van medische zorg en educatie! Wij zijn van mening dat zolang de overheid dit probleem niet bij de kern aanpakt, dit altijd zal blijven bestaan. 

Naast alle zwerfdieren op straat zitten de meeste asielen daar ook bomvol met honden. Het merendeel is heel sociaal, maar die kunnen slechts alleen dromen over een beter hondenleven. Desondanks proberen wij zo veel mogelijk sociale, plaatsbare honden naar Nederland te laten komen, om ze toch die ’tweede kans’ te geven!

Wij streven ernaar om in de toekomst in nog meer landen vergelijkbare projecten op te zetten, zodat steeds meer mensen betrokken raken. 

Want alleen samen maak je verschil!