De Stichting

Samen Sterk

Stichting Le Woef is ontstaan met als doel om meer bewustwording te creëren voor het grote zwerfdieren probleem.
Wij vinden dat ieder hondenleven er toe doet!
Ze verdienen het tenslotte toch allemaal om een waardig en vrij leven te leiden?

Medische zorg

Op plaatsen waar honden ons zo hard nodig hebben, proberen wij zo veel mogelijk samen te werken met mensen die met dezelfde passie te werk gaan. Sinds 2018 hebben wij dan ook een samenwerkingsverband met de Center of Hope in Piteasca, Roemenië.

Deze kliniek is in 2017, samen met de Amerikaanse organisatie Romania Animal Rescue opgericht om niet alleen huisdieren, maar ook alle zwerfdieren de nodige medische zorg te kunnen bieden. Om deze zorg te kunnen veroorloven zijn wij een aantal jaar geleden gestart met het ”Homeless Animal Project”.

Sindsdien worden er vrijwel dagelijks dieren binnengebracht die acute zorg nodig hebben. Denk hierbij aan ziektes zoals Parvo, Babesia, ernstige verwondingen door een aanrijding, vechtpartijen, tumoren of hele nare mishandelingen die door de mens zijn aangedaan. Wij vinden dat ieder dier recht heeft op dezelfde behandeling, maar om deze zorg te kunnen bieden is financiële ondersteuning van levensbelang.

Onze dierenheld

Naast het dierenziekenhuis ondersteunen wij meerdere privé-asielen en lokale opvanglocaties. Waarvan één in het bijzonder, namelijk die van Stefan. Voor sommigen slechts een oudere man, voor ons een ware held! Hij, die op 72 jarige leeftijd verantwoordelijk is voor de zorg van maar liefst 350 honden. Hij die dag in, dag uit keihard moet werken om ieder dier te voorzien in hun levensbehoefte.

Zijn hele leven zet hij zich al in om zo veel mogelijk dierenlevens te redden. Een man die zo gepassioneerd en vol overtuiging zijn eigen leven geeft voor deze kansarme dieren verdient het om zijn werk voort te kunnen zetten. Daarom is dit asiel geheel afhankelijk van onze donaties, giften en medische hulp.

Wanneer je bij ons een Chien de la Rue adopteert, help je dus niet één dier, maar een heel asiel!